KAYIT    İLETİŞİM

Çanakkale Şehitlikleri Gezi Rehberi


Çanakkale Şehitlikleri Gezi Rehberi

Çanakkale Şehitlikleri; harita, rehber, ulaşım, konaklama, gezi, güzergâh ve diğer merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabileceksiniz. Eğer sorunuzun cevabı yazımız içerisinde yoksa lütfen yorum kısmına sorunuzu yazın ve bizlerde sizin için cevaplayalım.


Rehberlik;

Çanakkale Şehitlikleri Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı (GYTMP) içerisinde yer almaktadır. GYTMP belirli dönemlerde kurslar açarak yöre halkı içerisinden Alan Kılavuzları yetiştirmektedir. GYTMP size çevreyi tanıtabilecek, rehberlik hizmeti verebilecek kişilerdir.


Söz konusu Rehberlik olduğunda tabi ki göz ardı edilemeyecek Profesyonel Turist Rehberlerimiz var. Yasal olarak da rehberlik mesleğini icra etme hakkını elinde tutan Profesyonel Rehberler, Turizm Bakanlığına bağlı olup ülke genelinde hizmet verebilmektedirler. Ancak çok zengin kültür ve tarih mirasına sahip ülkemizde rehberlerimiz de bölgeler arasında seçim yapıp uzmanlaşmak zorunda kalıyorlar. Yapacağınız gezilerde kendilerinden yardım alabilirsiniz.


Ulaşım;

Çanakkale Şehitlikleri GYTMP içerinde yer alıyor. Ülkemizin Avrupa topraklarında. Avrupa istikametinden geliyor iseniz kara yolunu takip ederek rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Anadolu istikametinden geliyor iseniz ya Lâpseki – Gelibolu yâda Çanakkale – Eceabat feribotlarını tercih etmelisiniz. Aynı zamanda Çanakkale iskelesinden Kilit Bahir’e de küçük motorlar kalkar. Bunlar otomobil vb. araçlar için.


Konaklama;

Çanakkale bir turizm kenti ve bu nedenle de normal zamanlarda yeterli konaklama imkânını sağlayabiliyor. Ancak özel günlerde, askeri yemin törenlerinde ve bunlar gibi yoğunluğun olduğu zaman dilimlerinde konaklama konusu epey sıkıntılı. Bu tarihlerde bir ziyaret yapmak istiyorsanız. Rezervasyonunuzu mümkün olan en kısa sürede yapıp yer bulmaya gayret edin.


Güzergâh;

Eğer bizim gibi bir turizm firmasından paket bir hizmet alıyorsanız zaten güzergâh probleminiz olmayacaktır. Bireysel olarak gezmeyi düşünüyorum diyorsanız sizleri tabelalar rahatlıkla yönlendirecektir. Zaten birçok yol tek yön olduğundan herhangi bir problemle karşılaşacağınızı düşünmemekteyiz.