KAYIT    İLETİŞİM

Çanakkale'de Gezilecek Yerler


Çanakkale'de Gezilecek Yerler

Çanakkale Marmara Bölgesi’nde bulunan tarihi ve doğayı bir arada yaşatan turistik şehirlerden biridir. Milattan önce 3000 yılından beri yerleşim bölgesi olarak kullanılmaktadır. Geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için kültürel ve tarihsel açıdan zenginliğe ve çeşitliliğe sahiptir.


Anadolu ile Trakya arasında adeta bir geçit görevi görmektedir. Bu sebeple yıllar boyunca göçlerin ve istilaların başkahramanı haline gelmiştir. Pek çok kez saldırıya uğramış, tarihimiz açısından son derece önemli olan Çanakkale Savaşı’na tanık olmuştur. Çanakkale adını Anadolu Yakası’nda bulunan Çanak Kalesi’nden almıştır. 


Şehir, dünya tarihi açısından da son derece önemli bir bölgedir. Cumhuriyetimizin temellerinin burada atılmasının yanı sıra pek çok arkeolojik değere sahip antik kente ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede yıllardır devam eden kazılardan hala aktif olarak pek çok eser çıkarılmaktadır. 


Çanakkale, eşsiz koyları, yemyeşil ormanları ve serin denizi ile birlikte her yıl pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Çanakkale gezilecek yerleri açısından da oldukça zengin bir şehir olup özellikle; Kilit bahir Kalesi, Aynalı Çarşı, Çanakkale Deniz Müzesi, Athena Tapınağı, Çanakkale Saat Kulesi, Assos Antik Kenti, Çanakkale Şehitliği, Çanakkale Arkeoloji Müzesi ve Gelibolu Yarımadası görülmesi gereken yerler arasında olduğu ifade edilmektedir.