KAYIT    İLETİŞİM

Gelibolu Yarımadası


Gelibolu Yarımadası Çanakkale ili içerisinde bulunan ve Çanakkale Boğazı’nı gören çok geniş bir parktır. Yaklaşık olarak 33 bin hektarlık alanı kapsar. Gelibolu Yarımadası çok önemli ve değerli bir yerdir. Bu nedenle de Birleşmiş Milletler tarafından milli parklar ve koruma alanları listesine dâhil edilmiştir. Tarihi özellikleri açısından çok önemlidir. 1. Dünya savaşı ve Çanakkale Deniz ve Kara Muharebeleri bu yarımada içerisinde yapılmıştır. Bu yarımadada birçok toplar, kaleler, siperler ve batmış haldeki gemiler bulunur.


Tarihi olarak kalıntılar yalnızca bununla da sınırlı değildir. 60 binden fazla Türk şehidi ve 250 binden fazla diğer ülkelerin askerlerinin mezarlarını ve anıtlarını bulundurur. Gelibolu yarımadasına gittiğinizde her tarafın tarih koktuğunu görebilirsiniz. Savaş alanları, mezarlar, anıtlar ve geri kalan tüm kalıntılar tarihi sit alanı ve kültürel varlık olarak tescillenmiştir. Bu bölgeye gitmeniz durumunda harika bir manzaraya şahitlik edebilirsiniz. Yemyeşil alanları ve deniz manzarası ile sizi büyüler. Ancak yalnızca görsel olarak değil tarihi olarak da etkisinden kurtulmanız mümkün değildir.


Gelibolu Yarımadası


Gelibolu Yarımadası’nda Konaklama

Bu adada tarihi değerlerin yanı sıra harika bir doğada bulunur. Buraya giden kişiler tarihin eşsiz kokusunun yanı sıra yemyeşil ağaçların kokusunu da içerine çekerler. Birçok kişi buraya piknik veya kamp yapmak için de gelir. Genellikle günübirlik olarak huzurlu ve doğa ile iç içe tatil yapmak isteyen kişilerin kaçış noktalarından bir tanesi olmuştur. Buraya gitmeniz durumunda piknik ve kamp alanlarına da kolaylıkla rastlarsınız. Buralarda günübirlik olarak kalabilir ve kır gazinosundan faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda konaklama için çadır veya karavanda tercih edebilirsiniz.


Gelibolu Yarımadası’nda konaklama en fazla Eceabat idare ve hizmetçi merkezinde yapılır. Burada günübirlik olarak kişilere konaklama hizmeti sağlanır. Ancak uzun vadeli olarak kalmanız pek de mümkün değildir. Birkaç günlük kalmak isteyen kişiler genellikle kendine özel arabaları veya karavanları ile gelmelidirler. Edirne, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Ankara, İzmir ve Bursa illerinden feribot ile Gelibolu Yarımadası’na kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Arabalarınızı veya karavanlarınızı da feribotlar ile getirebilirsiniz.