KAYIT    İLETİŞİM

Çanakkale'nin İlçeleri


Çanakkale'nin İlçeleri

Marmara Bölgesi’nin en gelişmiş illerinden biri olan Çanakkale, zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra turizm potansiyeliyle de ön plana çıkmaktadır. Günümüzde yılın dört mevsimi birbirinden farklı gezi ve tatil olanaklarına sahip olan şehir, geçmişte ise pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

M.Ö 3000’li yıllara uzanan tarihi ile dikkat çeken şehirde farklı dönemlere ait pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Çanakkale aynı zamanda Asya ile Trakya arasında köprü görevi görmektedir. Boğaz üzerinde bir geçiş noktası olduğu için tarih boyunca pek çok medeniyetin hakimiyet kurmak istediği bir bölgedir. 

Tarihimiz açısından son derece önemli olan şehir, Çanakkale Savaşı’nı yaşamış olup, Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı bu topraklarda savaş dönemini anlatan pek çok kalıntı, anıt ve şehitlik bulunmaktadır. 

Tarihi kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkan ilin yarısından fazlası yeşil ormanlarla kaplıdır. El değmemiş bakir koylarla buluşan yemyeşil ormanlar ziyaretçilere hem kusursuz bir doğa deneyimi hem de unutulmaz bir yaz tatili yaşama olanağı sunmaktadır.

Çanakkale'de tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Çanakkale oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.

________________________________________

Bozcaada

Bozcaada her yaz tatilcilerin vazgeçilmez tatil durakları arasında yer almaktadır. Bozcaada Ülkenin üçüncü büyük adası olma özelliğine sahiptir. Su kaynakları bakımından zengindir. Su kaynakları bakımından bir karşılaştırma yapıldığı zaman dünya çapında en zengin 4. ada olmaktadır.

Maki ve çalılıklardan oluşan bitki örtüsü bulunmaktadır. Yüksek kesimlerde engebeli bir bitki örtüsü bulunurken iç kısımlar düzlüktür. Adanın en yüksek bölgesi Göztepe’dir ve 192 metre yüksekliğindedir. 

Kendisine özel bir iklim yapısı bulunmaktadır. Sörf ve yelkenli sporu ile ilgilenenler için uygun bir iklime ve coğrafyaya sahiptir. Adada Rumlar ve Türkler bir arada yaşamaktadır. Geçmişten günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 

Çanakkale'de gün batımında sizi büyüleyecek yerler için Çanakkale'de gezilecek yerler makalemize göz atmayı unutmayın.

________________________________________

Gökçeada

Gökçeada, tarih boyunca pek çok medeniyeti bünyesinde barındırdığı için zengin kültürü ile öne çıkmaktadır. Ada olan ilçe tatilciler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Adada Rum ve Türk kültürü iç içe geçmiştir. 

Su kaynakları bakımından son derece zengindir. Gökçeada içerisinde 5 adet gölet bulunmaktadır. Bu göletler sulama anlamında kullanılmaktadır. 500 yıl boyunca Osmanlı Devleti’nin hakimiyetinde kaldığı için Osmanlı mimarisini yansıtan pek çok esere ev sahipliği yapmaktadır.

Su sporları yönünden oldukça gelişmiştir. 

________________________________________

Gelibolu

Gelibolu, hem tarihi hem de doğası ile ziyaretçilerine zengin bir gezi deneyimi yaşatan ilçeler arasında yer almaktadır. Avrupa kıtasındaki son toprak parçasıdır. İlçeye ulaşım kara yolu, deniz yolu ve hava yolu olmak üzere farklı şekillerde sağlanmaktadır.  

Yaz aylarında tatilcilerle birlikte ilçenin nüfusu artış göstermektedir. Bir dönem Yunanlıların hakimiyeti içerisinde olan ada sonrasında Türk nüfusunun artması ile birlikte Gelibolu ismi ile anılmaya başlamıştır. 

Deniz turizmi son derece gelişmiştir. Gelibolu mavi ve yeşili bir arada barındıran ilçe tarihi açıdan da son derece önemlidir. Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı bölge olduğu için savaş dönemine ait pek çok eser ve kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. 

Çanakkale'de doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Çanakkale gezi rehberi sayfasında listeledi.

________________________________________

Biga

Biga ilçesinin ismi Yunancadan gelmektedir. Kaynak ve Pınar anlamına gelen Pega adıyla anılırken zaman içerisinde Biga’ya dönüşmüştür. Verimli toprakları ve bol kaynakları ile tarımda gelişmiş bir ilçedir. 

Geçmişten günümüze kadar hem olumlu özellikleri hem de Anadolu’ya geçiş yolu üzerinde bulunması sebebiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu durumda kültürel ve tarihsel anlamda gelişme göstermiştir. 

İlçede bulunan Karabiga Limanı üzerinden her gün Tekirdağ’a feribot seferleri düzenlenmektedir. İlçede bulunan Kocabaş Çayı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. 

________________________________________

Ayvacık

Antik dönemleri yansıtan Ayvacık ilçesi sırtını mitolojik hikayelere de ev sahipliği yapmış olan Kaz Dağları’na dayamıştır. Ege Denizi’ne karşı olan bu ilçede gezilip görülecek pek çok nokta bulunmaktadır. 

Ayvacık ilçesine bağlı olan 2 belde ile 64 köy bulunmaktadır. Köy sayısı bakımından son derece zengindir. İlçe tarihi ve kültürel açıdan son derece gelişmiştir. Ayvacık'ta bölge halkının büyük bir kısmı ormancılık ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. 

Şehrin en önemli tatil merkezlerinden birisi olan Assos, Ayvacık ilçesinde yer almaktadır. İlçenin, hangi tarihte kurulduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı görülmektedir.  

________________________________________

Lapseki

1915 yılında gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı açısından son derece önemli bir ilçedir. Şehit olan askerlerin büyük bir kısmı ilçeye yönlendirilmiştir. Böylece ilçede büyük bir şehitlik kurulmuştur.  

Çanakkale Boğazı ile Marmara Denizi’nin birleştiği bölgede bir geçiş noktası görevi görmektedir. Lapseki yaz aylarında tatilcilerin dikkatini çekmektedir. 2500 yıllık bir geçmişi olduğu için mitolojik kalıntılar bakımından da zengindir. Pek çok mitolojik hikayeye konu olmuş bir ilçedir. 

Özellikle Helenistik çağlara ait kalıntılar bakımından zengindir. Doğal güzellikleri görülmeye değer olduğu için poüler bir tatil bölgesi olarak nitelendirilmektedir.  

________________________________________

Çan

Çan ilçesinin kuruluş tarihi bakımından pek bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak tarihi kalıntılara ve yapılara bakılarak Roma Dönemi’ni yaşadığı anlaşılmaktadır.  

Çan'da Roma Dönemi’ne ait önemli eserler bulunmaktadır. Osmanlı yönetimi bakımından da son derece önemlidir. Biga sancağı sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçede seramik üretimi gelişmiş olup, Türk sanayisine yön verecek bir satış sistemi oluşturulmaktadır. Denize yakın bir bölge olmasına rağmen kıyısı olmadığı için diğer ilçeler kadar ön plana çıkmamaktadır. 

________________________________________

Ezine

Peyniri ile ünlü olan Ezine bu özelliğinin yanı sıra hem tarihi, hem kültürü hem de doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Tarihte ilk kez Danşmendoğulları tarafından kurulmuş olan ilçe ardından Osmanlı Devleti tarafından ele geçirilmiştir. 

İlçe Osmanlı eserleri yönünden oldukça zengindir. İlçede Menderes Çayı ve Akçin Çayı doğal güzellikler açısından öne çıkmaktadır. İlçenin tam ortasından geçen Akçin Çayı ilçeyi ikiye ayırmaktadır. 

Ilıman iklimi ve deniz turizmi ile yaz aylarında yoğun ziyaret almaktadır. Yakın ilçelere ulaşımı gelişmiştir. 

Çanakkale'de daha büyük oteller yerine, kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller Çanakkale butik oteller sayfasında yer almaktadır.

________________________________________

Eceaba

Eceabat, Çanakkale Zaferi’nin başladığı yer olarak anılmaktadır. Kültürel ve tarihsel açıdan son derece önemlidir. Doğal güzellikler bakımından zengin bir ilçedir. Geçmişten günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Savaş turizmine katkı sağlamaktadır. 

Eceabat'ta savaş dönemini anlatan pek çok kalıntı ve eser bulunmaktadır. Hem mavi hem de yeşil bakımından son derece zengindir. Deniz turizmi gelişmiştir. Kamp yapmak, bakir koyları keşfetmek ve denize girmek için uygun bir tatil bölgedir. 

Çanakkale gezisinde farklı konaklama seçeneklerini değerlendirmek isteyenler Çanakkale uygulama otelleri sayfasını inceleyebilirler.

________________________________________

Bayramiç

2 beldesi ve 74 köyü olan Bayramiç ilçesi Kaz Dağları’nın eteklerinde kurulmuştur. İlçenin tam ortasından geçerek topraklarını ikiye ayıran bir çay bulunmaktadır. Yeşilin bol olduğu ormanlık bir ilçedir. İlçe halkı genel olarak hayvancılık ve tarımla geçimlerini sağlamaktadırlar.

Bayramiç'in ortasından geçen Menderes Çayı çoğu zaman tarım sulamaları için kullanılmaktadır. Tarım yapmak için verimli toprakları bulunmaktadır. 

İlçede Osmanlı Dönemi’ne ait olan pek çok eser günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. İlçe özellikle sağlık turizmi açısından son derece gelişmiştir. Ünlü hamamları ve kaplıcaları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.